>>Hoe werkt het?

SPONSORING TONEELVERENIGING ONTWAAKT

Toneelvereniging Ontwaakt is opgericht op 20 januari 1940 en gevestigd in Huizen aan Bakboord nummer 70. In de jaren dertig werd er een zangkoor opgericht met de naam Ontwaakt, van daar uit werd er een start gemaakt met het repeteren van een eenakter. Tijdens de repetities werd men zo enthousiast dat men besloot om zelf een toneelvereniging op te richten.

De meeste spelers beoefenen nu het toneelspelen als hobby. De stukken worden opgevoerd ter vermaak, zonder politieke of andere boodschap.

Ontwaakt speelt per seizoen: 1 x kindertoneel, 2x een regulier stuk, 1x een eenakter en 1x een blijspel in Huizer dialect. Ontwaakt speelt in principe alle genres; komedie, kindertoneel, klucht, thrillers, eenakters, drama etc.

Daarnaast verzorgt de vereniging elk jaar vrijblijvend mini optredens in bejaardencentra. En zij presenteert zich op lokale braderieën en participeert in Huizer evenementen middels haar aanwezigheid. Verder zijn er de Huizer-café avonden, kaartavonden, fietsenrally met barbecue en een kerst-in.

Ontwaakt speelt een actieve rol bij het behoud en de versterking van de Huizer cultuur door middel van het spelen van stukken in originele Huizer klederdracht en in het originele Huizer dialect. Elk jaar komen hier honderden mensen naar kijken. Ook veel jonge mensen die het cultureel erfgoed willen behouden en graag zien hoe de leefwijze, de kleding, de taal en de humor van vroeger opnieuw herleeft en zo de historie van vroeger even mee beleven en in stand houden.

Sinds 2014 heeft Ontwaakt officieel een eigen mini-theater met zo’n 45 stoelen. De zaal is geheel door eigen leden en vrijwilligers gebouwd. In  2014 zijn er kindervoorstellingen gegeven en het ligt in de bedoeling de zaal volop te gaan gebruiken met allerhande activiteiten en voorstellingen.

Ontwaakt speelt de reguliere voorstellingen en het Huizer toneel vooralsnog in het theater De Graaf Wichman in Huizen.

De vereniging “leeft” al jaren geheel zonder subsidie. Buiten de regeling dat we tegen een gereduceerd tarief een zaal kunnen huren in het Huizer theater De Graaf Wichman, bekostigen wij sinds jaar en dag onze voorstellingen in het theater geheel zelf.

De aanschaf of huur van (Huizer)kleding, rekwisieten, decor en het onderhoud van ons theatertje is een kostbare zaak. Om onze activiteiten uit te kunnen blijven voeren doen wij graag een beroep op een financiële bijdrage in de vorm van sponsoring of donatie.

Sponsors

Men kan hoofdsponsor of subsponsor worden.
Een hoofdsponsor komt in aanmerking voor deze titel bij een bijdrage tussen de € 500,- en € 1000,- per jaar, een subsponsor bij een bijdrage tussen de € 250,- en € 500,- per jaar. Wij bieden (in overleg) als tegenprestatie gratis uw advertentie op de aankondiging affiches langs de weg, uw advertentie in programmaboekjes en advertentie in ons clubblad aan. In overleg plaatsen wij uw advertentie als banner op onze website.

Club van Vrienden

Men kan lid worden van de Club van Vrienden door jaarlijks op vrijwillige basis een donatie te doen van €60 die rechtstreeks ten goede komt aan de voorstellingen die de vereniging verzorgt. In het clubgebouw hangt een bord met daarop (indien gewenst) de vermelding van de leden van de Club van Vrienden. Voorts zal er (indien gewenst)vermelding zijn in het clubblad.

Adverteerders

In ons clubblad zijn er verschillende opties om een advertentie te zetten voor een bedrijf.
De tarieven zijn als volgt: 1/8 pagina € 50,- per jaar, 1/4 pagina € 90,- per jaar, 1/2 pagina € 170,- per jaar en een hele pagina € 320,- per jaar. Het clubblad verschijnt (in kleur) drie maal per jaar en bereikt al onze leden en donateurs. In overleg is er de mogelijkheid te adverteren op onze website.

Donateurs

Men kan donateur worden van Ontwaakt, voor tenminste € 40,- per jaar. Donateurs en vrienden ontvangen korting op de toegangskaarten of vrijkaarten voor de voorstellingen en zijn welkom bij al onze andere clubactiviteiten. Tevens ontvangen zij drie maal per jaar ons clubblad.

Adfina Administratie
De Groot Verzekeringen
Websites & online marketing
Nico Klein Vleeswarenspecialist
Brugman timmerwerken
Henk Molenaar Installatie
Jumbo Huizen
Website laten maken?
Sonia Bloemen Huizen
logo_comehome
Tim Menswear Laren
logo_Visbezorgd
logo Hedendaags Vastgoed
advertentie_V&L
Invouwen