>Huizer toneel

HUIZER TONEEL

Voor ons een feest om te maken en voor u een feest om naar te kijken! Een blijspel met heerlijke, vermakelijke dialogen in Huizer dialect. Kortom, het jaarlijkse dialect toneel waar Huizen elk jaar met smart op zit te wachten. De editie van 2018 was weer een groot succes: Hoo 'n koo 'n haas vangt. Voorjaar 2019 wordt er weer voorstellingen Huizer toneel gespeeld in theater De Graaf Wichman. Houd onze website in de gaten..!!!

Ontwaakt speelt een actieve rol bij het behoud en de versterking van de Huizer cultuur door middel van het spelen van stukken in originele Huizer klederdracht en in het originele Huizer dialect. Elk jaar komen hier honderden mensen naar kijken. Ook veel jonge mensen die het cultureel erfgoed willen behouden en graag zien hoe de leefwijze, de kleding, de taal en de humor van vroeger opnieuw herleeft en zo de historie van vroeger even mee beleven en in stand houden.

De voorstellingen worden gegeven in theater De Graaf Wichman in Huizen. Het is een samenkomen van mensen die hier nog weken en maanden over napraten en naar de volgende uitvoering toe leven als zijnde hun jaarlijks culturele uitje.

Kom je ook naar onze volgende voorstelling?

Direct reserveren

 

Foto's laatste voorstellingen:

Adfina Administratie
De Groot Verzekeringen
Websites & online marketing
Nico Klein Vleeswarenspecialist
Brugman timmerwerken
Henk Molenaar Installatie
Jumbo Huizen
Website laten maken?
Sonia Bloemen Huizen
logo_comehome
Tim Menswear Laren
logo_Visbezorgd
logo Hedendaags Vastgoed
advertentie_V&L
Invouwen