>Over ons

OVER ONS

Toneelvereniging Ontwaakt is opgericht 20 januari 1940 en gevestigd in Huizen. In de jaren dertig werd er een zangkoor opgericht met de naam Ontwaakt. Ter opluistering van de 1 mei viering in 1940 werd er verzocht een toneelstukje op te voeren. Bij enkele leden van het koor vond dit gehoor en er werd een start gemaakt met het repeteren van een eenakter. Tijdens de repetities werd men zo enthousiast dat men besloot om zelf een toneelvereniging op te richten.
De meeste spelers beoefenen nu het toneelspelen als hobby. De stukken worden opgevoerd ter vermaak, zonder politieke of andere boodschap.

Andere activiteiten

De vereniging verzorgt elk jaar vrijblijvend mini optredens in bejaardencentra. En zij presenteert zich op lokale braderieën en participeert in Huizer evenementen middels haar aanwezigheid.
Verder zijn er de Huizer-café avonden, kaartavonden, fietsenrally met barbecue en een kerst-in. 

Subsidie

De vereniging “leeft” al jaren geheel zonder subsidie. Buiten de regeling dat we tegen een gereduceerd tarief een zaal kunnen huren in het Huizer theater Graaf Wichman, bekostigen wij sinds jaar en dag onze voorstellingen in het theater geheel zelf. Ontwaakt heeft sponsors, donateurs en zogenaamde vrienden.

Leden

De vereniging kent leden, ereleden, donateurs en vrienden. Donateurs en vrienden zijn zij die de vereniging uitsluitend geldelijk steunen. De leeftijd van de leden loopt van ongeveer 25 tot 75 jaar.

Bestuur

De vereniging heeft een bestuur welk bestaat uit vijf personen. De voorzitter, secretaris, penningmeester, PR coördinator en een algemeen lid. Werkzaamheden en taken van het bestuur worden onderling in het bestuur verdeeld. Het bestuur legt verantwoording af middels publicatie van de notulen en doet verslag in de jaarlijkse Algemene ledenvergadering.

Repertoire

Ontwaakt speelt per seizoen: 2 x kindertoneel, 2x een regulier stuk, 1x een eenakter en 1x een blijspel in Huizer dialect. Ontwaakt speelt in principe alle genres; komedie, kindertoneel, klucht, thrillers, eenakters, drama etc. Een leescommissie leest stukken en doet een voorstel naar het bestuur. Het bestuur overlegt met de regisseur en beslist dan welk stuk het gaat worden

Mini-theater

Sinds 2014 heeft Ontwaakt officieel een eigen mini-theater met zo’n 45 stoelen. De zaal is geheel door eigen leden en vrijwilligers gebouwd. In  2014 zijn er eerst kindervoorstellingen gegeven en nu is het theater in gebruik met allerhande activiteiten en voorstellingen. Ontwaakt speelt een reguliere voorstelling en het Huizer toneel vooralsnog in het theater De Graaf Wichman in Huizen.

Decor

Het decor wordt ontworpen en gebouwd door de eigen leden (de decorgroep) in de decorruimte. Zij zorgen ervoor dat het complete decor vlak voor de voorstellingen wordt opgebouwd in het theater en erna vliegensvlug weer wordt afgebroken en in gedeelten terugkomt naar ’t clubgebouw.

Kleding en rekwisieten

Ontwaakt heeft in de loop der jaren een behoorlijke hoeveelheid toneelkleding gemaakt, vermaakt en/of gekregen. Ze is in het bezit van een kledingruimte, vol met kasten en rekken kleding en bijbehorende dozen met hoeden, schoenen, kettingen, stropdassen etc. Hetzelfde geldt voor rekwisieten. Veel attributen kunnen worden hergebruikt en zijn opgeslagen in de rekwisietenruimte, of in een aparte container op het terrein.

Actueel

Ontwaakt geeft een clubblad uit, met verenigingsnieuws, genaamd De Actueel.  Leden, donateurs, vrienden en adverteerders ontvangen dit clubblad 3 keer per jaar.

Facebook

Ontwaakt heeft een eigen facebook pagina. Het adres: www.facebook.com/public/Toneelvereniging-Ontwaakt. Ontwaakt maakt door eigen leden foto’s, video-opnamen en trailers etc. van de voorstellingen. Alle gefilmde activiteiten van Ontwaakt zijn nog eens te bekijken op You Tube. Onder  “Kanaal van gerrebel”  vindt u ze terug. Hier onder andere filmpjes van repetitie avonden, Huizer café avonden, de kerstviering etc.

ANBI lid

ANBIOntwaakt is een ANBI instelling, een algemeen nut beoogende instelling. De verplichte gegevens publicatie op internet vindt u op onderstaande link.

Download hier de gegevens

Adfina Administratie
De Groot Verzekeringen
Websites & online marketing
Nico Klein Vleeswarenspecialist
Brugman timmerwerken
Henk Molenaar Installatie
Jumbo Huizen
Website laten maken?
Sonia Bloemen Huizen
logo_comehome
Tim Menswear Laren
logo_Visbezorgd
logo Hedendaags Vastgoed
advertentie_V&L
Invouwen