Eenakter

‘Ik wil mensen wat vertellen en toneel is mijn vorm van expressie. Woorden kunnen geven aan emotie en dit overbrengen op het publiek; dat is mooi.’ Barbara – speelt al jaren toneel.

Een eenakter is een toneelstuk dat uit één enkele akte (of bedrijf) bestaat. De meeste toneelstukken bestaan uit een aantal aktes, met tussendoor een pauze. Een eenakter wordt gespeeld zonder ingelaste pauze en is korter; zelden langer dan veertig minuten. Om die reden worden op één voorstellingsavond vaak meerdere eenakters na elkaar opgevoerd.

Toneel Ontwaakt speelt al een aantal jaren eenakters, meestal met 2 of drie spelers. Een eenakter is vaak wat serieuzer en heeft meer diepgang en gelaagdheid dan bijvoorbeeld een klucht. Een prachtige vorm van toneelspelen waarbij een flink beroep wordt gedaan op de talenten van de acteurs. De eenakter worden niet alleen gespeeld in ons eigen theater, we gaan ook graag op bezoek bij andere verenigingen en doen regelmatig mee aan het Eenakter Festival waar de stukken beoordeeld worden door een vakjury.

Kom gerust eens een kijkje nemen!

Kom je ook naar onze volgende voorstelling?
Direct reserveren
© 2024 Toneelvereniging Ontwaakt